Kesihatan

Kenapa Lemak-lemak dari Tubuh Wajib Disingkirkan

Bila boleh menyingkirkan lemak-lemak dari tubuh Gambar ini first time Kak Tasha tengok….banyak kesan yang baik bila kita berjaya membuangkan lemak dari tubuh kita. Agak-agak kan….seronok tak bila kita berjaya turunkan berat badan??? šŸ˜œšŸ˜œšŸ˜œ Ā  Ramai yang nak kurus sebab nak pakai baju cantik-cantik, tu memang betul, nak-nak pulak wanita….bila dah slim cepat jer gi shopping beli baju baru…hehehe….šŸ˜‚šŸ˜‚ Ā …

Read More

Jom Kurus & Sihat, Masalah PCOS

Merawat Masalah PCOS dengan Menurunkan Berat Badan

Merawat masalah kesuburan bukan sesuatu yang mudah bagi semua individu. Sebelum kita nak memulakan rawatan kesuburan, kita perlu tahu apa masalah kita. Begitu juga jika kita nak turunkan berat badan, kenapa kita boleh jadi naik badan? Adakah kerana pemakanan? Adakah tidak cukup workout? Adakah tidak cukup tidur? Kenapa Tasha kaitkan antara menurunkan berat badan dengan masalah kesuburan? Wanita ada hormon,…

Read More

Shaklee

Jatuh Cinta Pada Shaklee

Kak Tasha mengenali Shaklee bermula tahun 2014. Mulanya hanya sekadar bantu adik,Ā Nadia NajibĀ untuk cukupkan pembelian Set Subur Shaklee dengan free membership. Kak Tasha beli Omega jer rasanya masa tu…support adik la kan…hehehe.. Tahun 2015 badan Kak Tasha semakin bertambah…huhu…tengok adik ipar kian selim…huhu…tak boleh jadi…adik iparkuĀ Mus DeanialĀ dah turun berpuluh kilo kenapa aku tak boleh turun 10 kg jerr…hehehe…ye ke jerr……

Read More