Mobile & Home Spa

Pakej Rawatan Selepas Bersalin

Adakah anda sedang hamil dan sedang mencari produk yang sesuai untuk diambil selepas Bersalin? Pernahkan anda dengar Set Bersalin Shaklee dan Set Berpantang Shaklee yang lengkap nutrisi untuk anda dan bayi?

Kenapa wanita sekarang memerlukan Confinement Lady (CL) dalam tempoh berpantang? Anda sendiri mengkin terfikir untuk mengambil Confinement Lady (CL) juga dalam tempoh berpantang. Kenapa ianya amat penting?

Ketahuilah bahawa tempoh berpantang amat penting bagi setiap wanita. Penjagaan luaran dan dalaman adalah penting untuk kesihatan buat anda dan bayi anda. Anda patut ketahui bagaimana penjagaan Pakej Rawatan Bersalin sepanjang tempoh anda berpantang.

Tasha akan mengupas persoalan ini, dimana ianya adalah penting dalam persediaan dan pakej Rawatan Selepas Bersalin


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pengunjung blog Tasha. Tasha doakan moga hidup anda semua sentiasa dirahmati dan diberkati Allah Taala. Hari ini Tasha hendak share tentang kepentingan Pakej Rawatan Bersalin yang amat setiap wanita. Wanita selepas bersalin amat memerlukan pemakanan yang lengkap dengan nutrisi. Mereka amat lemah selepas bersalin yang menggunakan banyak tenaga dan emosi perlu juga dijaga untuk kesihatan ibu dan anak. Dalam tempoh berpantang juga perlu dijaga sebaik mungkin bagi memastikan kesihatan ibu dan anak sentiasa sihat dan bertenaga.

Pakej Rawatan Bersalin amat penting bagi kaum ibu dan bayi bagi penjagaan dalaman dan luaran. Shaklee ada satu set pakej bersalin yang lengkap untuk nutrisi dan kesihatan ibu dan bayi. Berikut adalah Set Bersalin dan Set Berpantang Shaklee.

 

Set Berpantang Shaklee

 

1.  Alfalfa Shaklee

 • Mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosfarus dan zat besi, ianya membantu menyokong penghasilan susu ibu secara semulajadi.
 • Digunakan secara tradisional untuk meningkatkan penghasilan susu ibu (berfungsi sebagai galactagogue)
 • Membantu melancarkan pergerakan usus.

 

2. ESP Soy Protein

 • Menyokong menghasilkan susu dan membekalkan nutrisi lengkap bagi pertumbuahan bayi. ESP membantu dalam membina, membaiki dan mengekalkan rambut, kulit dan otot yang sihat serta menyokong keseluruhan proses pertambahan dan perkembangan bayi dan ibu.
 • Membekalan penghasilan susu ibu dan membekalkan nutrisi lengkap bagi pertumbuhan bayi

 

3. B-Complex

 • Menawarkan vitamin B yang lengkap mengandungi 8 jenis vitamin B dan asid folik. B-Complex juga membantu menyokong menghasilkan susu dan mengurangkan risiko meroyan. Menyokong kesihatan kordinasi diantara otak dan pergerakan.
 • Membekal tenaga dan menyokong pemulihan sepanjang selepas bersalin
 • Mengurangkan risiko tekanan perasaan
 • Meningkatkan otor sensor dan perkembangan bayi

 

4. Ostemetrix

 • Lebih dari kalsium. Membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Menambah simpanan kalsium untuk mengelakkan tulang rapuh semasa penyusuan. Membantu juga membina tulang & gigi yang kuat bagi bayi.

 

5. Vitamin C

 • Membantu dalam menyalurkan vitamin C secara berterusan. Bertindak sebagai antioksida dan menyokong penghasilan Sel Imun. Meningkatkan Sistem Imun untuk melawan penyakit.

 

6. Vitalea Iron

 • Dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting. Menyokong penghasilan sel darah merah bagi ibu dan bayi. Menyokong perkembangan optimum otak dan tingkah laku.

 

7. Omegaguard

 • DHA dan EPA mempu mengurangkan keradangan dan menggalakkan fungsi otak. Ia juga membantu dalam menyokong otak dan mata bayi.

 

Keperluan Confinement Lady semasa tempoh Berpantang buat anda ibu yang lepas bersalin. Kenapa CL ini amat penting buat kaum ibu selepas bersalin?

Ini kerana CL memberikan servis yang lengkap untuk menjaga kesihatan anda dan bayi anda seperti berikut:

 • Memberikan servis Urutan Tradisional untuk membetulkan urat anda
 • Memberikan Rawatan selepas Bersalin secara Dalaman dan Luaran
 • Memberikan Khidmat Bertungku
 • Memeberikan urutan sengkak yang tidak memudaratkan
 • Mermberi servis bertangas
 • Memberikan Servis Spa dan Rawatan Baby
 • Menyediakan Jamu khas untuk wanita dalam pantang

Semua servis yang diberikan ini adalah lengkap untuk keperluan dalam tempoh berpantang anda bagi memastikan kesihatan anda dan bayi sentiasa baik dan terjaga.

Anda patut menjaga kesihatan anda bermula dari sekarang sebelum anda dihinggap pelbagai penyakit atas kesilapan anda tidak menjaga kesihatan dan pemakanan nutrisi yang lengkap. Ianya bukan sahaja memberi kesan kepada anda tetapi kepada bayi anda.

Bermula dari keperluan di zaman sekarang bagi memudahkan kaum ibu untuk mendapatkan Confinement Lady, The Walking Beauty akan melancarkan Pakej Rawatan Selepas Bersalin untuk menambahkan kekurangan Confinement Lady (CL) di zaman kini. Jika anda berminat untuk menyertai Team TWB bersama Pakej Rawatan Selepas Bersalin. Tungguuuu..akan dilancarkan tidak lama lagi, Insya Allah.

Semoga perkongsian Tasha kali ini dapat membantu anda semua sedang mencari Pakej Rawatan Selepas Bersalin yang lengkap. atau jika anda ingin menyertai Team TWB,  Anda boleh hubungi Tasha untuk mendapat info lebih lengkap.

Hubungi Tasha 019320 7434.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *