Kesihatan

Ubat Buah Pinggang Paling Mujarab

Tahukah anda Punca, Tanda-tanda Penyakit Buah Pinggang dan Simptom Penyakit Buah Pinggang? Adakah anda telah disahkan mengidap sakit buah pinggang?

Pernahkah anda menjalani rawatan untuk penyakit buah pinggang? Anda pasti dibekalkan ubat untuk Penyakit Buah Pinggang ini.

Adakah anda sedang mencari ubat Buah Pinggang yang paling mujarab? Tapi anda masih takut dengan risiko ubat yang bakal akan anda ambil. Tapi, anda wajib untuk mencari ubat Buah Pinggang untuk merawat Penyakit Buah Pinggang yang anda hidapi.

Sila baca entri Tasha kali ini untuk anda yang sedang mencari ubat Buah Pinggang yang paling Mujarab.


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pengunjung blog Tasha. Tasha doakan moga hidup anda semua sentiasa dirahmati dan diberkati Allah Taala.

Untuk pengetahuan anda, Buah Pinggang adalah organ yang amat penting dalam sistem badan seseorang. Buah pinggang ditugaskan untuk menapis darah dan membuang bahan toksik, sisa buangan dan air berlebihan dari badan. Sekiranya Buah Pinggang gagal melakukan tugasnya, ianya boleh menyebabkan pesakit Buah Pinggang menemui maut jika rawatan penggantian buah pinggang tidak dilakukan. Namun, anda pasti tahu, bukan mudah untuk mendapat Buah Pinggang yang baru dan kos untuk menggantikannya amat mahal yang boleh mencecah sehingga RM300,000!

Untuk yang tiada masalah penyakit Buah Pinggang, kita Wajib menjaga kesihatan sebelum mengidap sebarang penyakit. Tasha teringat kisah abang Tasha mula mengidap Kencing Manis sewaktu umur masih muda. Ketika itu beliau baru berumur 24 tahun. Beliau bekerja sementara di salah sebuah restoran fast food. Ketika masih muda, selera pun membuak-buak, setiap hari mengambil fast food dalam diet harian termasuklah soft drink. Tak sampai 4 bulan beliau disahkan mengidap kencing manis. Dari umur 24 tahun bermulalah beliau wajib mengambil ubat kencing manis, kemudian insulin sehingga sekarang. Ubat telah menjadi sahabat karib buat abang Tasha dari umur 24 tahun. Sekarang beliau disahkan mengidap Sakit Buah Pinggang. Beliau kini tetap mengambil insulit tetapi dos semakin berkurangan. Asbab ubat Sakit Buah Pinggang paling mujarab ini dengan Izin Allah Taala, Tanda-tanda Penyakit Buah Pinggang kian berkurangan tetapi beliau masih lagi meneruskan ubat ini untuk membantu merawat penyakit beliau.

Adalah penting kita semua perlu tahu pemakanan diet harian yang sihat termasuk mengambil supplement ikhtiar kita untuk menjaga kesihatan kita. Pastikan juga anda kerap membuat pemeriksaan kesihatan untuk mengesan penyakit dengan lebih awal. Berikut adalah punca kerosakan buah pinggang.

 

Image result for sakit buah pinggang

Tugas Buah Pinggang

 

Punca Kerosakan Buah Pinggang (Sumber: FreeVitamin):

 1. Kerosakan buah pinggang kronik boleh berpunca daripada beberapa masalah buah pinggang itu sendiri seperti buah pinggang polisistik, jangkitan buah pinggang, penyumbatan arteri renal (yang membekalkan darah kepada buah pinggang), penyumbatan di dalam salur kencing kerana batu karang atau ketumbuhan, penggunaan sesetengah ubat dalam jangka panjang dan kecacatan buah pinggang secara semulajadi.
 2. Diabetes: Kandungan paras gula di dalam darah yang tinggi lama-kelamaan akan merosakkan buah pinggang dan menyebabkan keadaan yang dipanggil diabetes nefropati yang merupakan penyebab nombor satu kegagalan buah pinggang. Satu pertiga pesakit diabetes mengalami diabetes nefropati.
 3. Tekanan darah tinggi (hipertensi): situasi yang merujuk kepada tekanan kuat pada salur darah yang menolak dinding arteri. Tekanan darah tinggi kronik boleh menyebabkan kerosakan salur darah dan fungsi penapisan di dalam buah pinggang.

 

Golongan yang berisiko mengidap penyakit buah pinggang

 1. Pesakit Kencing Manis / Diabetis
 2. Pesakit Tekanan Darah Tinggi
 3. Mempunyai sejarah Ahli keluarga yang ada mengidap penyakit Buah Pinggang
 4. Are Older (tua sebelum usia) / menampakkan seseorang sebelum usia sebenar

 

Tanda-tanda mengidap penyakit buah pinggang anda

 1. Kekerapan pembuangan air kencing
 2. Mengalami Keletihan yang Melampau
 3. Pembengkakan pada salah satu anggota di tubuh badan
 4. Mengalami kegatalan yang teruk
 5. Rasa tidak enak di dalam mulut
 6. Mengalami loya-loya dan muntah
 7. Kesukaran untuk bernafas
 8. Merasa sakit di bahagian belakang atau tepi sebelah bawah
 9. Kerap berasa pening kepala

 

Risiko dan Rawatan kepada Pesakit yang mengidap Sakit Buah Pinggang tahap Kronik

1. Rawatan Dialisis seumur hidup. Anda boleh refer website ini untuk lanjutan tentang Rawatan Dialisis yang banyak menerangkan tujuan Dialisis patut dilakukan oleh pesakit Sakit Buah Pinggang.

https://www.hmetro.com.my/node/211210

 

2. Pemindahan Buah Pinggang yang telah rosak dengan Buah Pinggang yang baru yang sihat. Pemindahan Buah Pinggang Ini melibatkan Buah Pinggang yang sihat daripada seorang (penderma) dan pesakit (penerima) yang mengalami kegagalan fungsi buah pinggang dipindahkan melalui pembedahan. Berikut adalah risiko bagi pemindahan buah pinggang.

 

 

Ubat Sakit Buah Pinggang yang paling Mujarab

Benarkan ada ubat untuk Sakit Buah Pinggang ini? Menurut doktor pakar, ubat untuk penyakit Buah Pinggang tiada, yang ada hanya melalui rawatan Dialisis dan Pemindahan Buah Pinggang yang baru yang juga berisiko tinggi. Tapi kita sebagai hamba Allah perlu yakin ada ubat untuk menyembuhkan penyakit ini. Setiap penyakit pasti ada ubatnya. Itu memang janji Allah. Kita sebagai umat Islam wajib berusaha mencari ubat yang mampu menyembuhkan penyakit ini. Jangan putus asa untuk mencari penawarnya.

 

 

Ramai yang telah pulih dari Sakit Buah Pinggang dengan ubat Buah Pinggang yang paling mujarab. Ianya satu rawatan alternatif, yang jauh lebih murah dan tidak menyakitkan.

 

Vivix Shaklee

 

Kandungan Bahan dalam Vivix

 

Kandungan Vivix Shaklee:

 1. Polygonum Cuspidatum
 2. Muscadine Grape
 3. European Elderberries
 4. Purple Carrot

 

Mengikut kajian, resveratrol pesakit Buah Pinggang melalui 6 cara:

 

 1. Antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
 2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
 3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
 4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
 5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
 6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang

 

Testimoni Ubat Buah Pinggang yang paling mujarab iaitu Vivix Shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda masih ada peluang untuk sembuh, setiap penyakit pasti ada ubatnya. Usaha, Doa dan Tawakkal kepada Allah itu yang pegang. Tasha doakan semoga anda sembuh dari penyakit Buah Pinggang ini, tidak putus asa untuk terus berubat untuk kesihatan anda dan menggembirakan keluarga anda.

Berapakah Harga sebotol ubat buah pinggang paling mujarab (Vivix Shaklee)?

Harga sebotol Vivix ini RM475. Adakah ianya mahal jika dibandingkan merawat kesakitan yang anda tanggung. Jika dibandingkan rawatan yang perlu anda lalui. Jika anda rawatan Dialisis kos jauh lebih mahal, RM250 sehari dan dialisis 3 kali seminggu. Untuk seminggu RM 750. Jauh lebih mahal jika dibandingkan dengan Vivix apa tah lagi jika buat pemindahan Buah Pinggang lebih kurang RM50,000 tidak termasuk ubat-ubatan dan risiko selepas pemindahan Buah Pinggang.

Harga RM 475 ini boleh dapat diskaun jika anda terus hubungi Tasha melalui no telefon dibawah:

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix Shaklee, Sila wassap Tasha dengan segera 0193207434

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *