Kesihatan

Masalah Buah Pinggang

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. Tasha doakan semoga pengunjung blog Tasha sentiasa sihat dan dirahmati Allah Taala. Kali ini Tasha ingin berkongsi cerita tentang Masalah Buah Pinggang. Walaupun kita rasa diri kita sihat, tetapi kita perlu sedar setiap perubahan yang berlaku dalam diri kita, mungkin ada masalah berlaku dari peruabahan yang berlaku pada diri kita. Moga anda semua buat medical check-up segera jika sebarang perubahan terlaku pada anda.

 

Apakah Penyakit Buah Pinggang?

Penyakit Buah Pinggang

 

Fungsi Buah Pinggang

 

Bagaimana ingin tahu masalah Buah Pinggang?

Masalah buah pinggang terjadi ada pesakit tidak menyedari dengan perubahan yang berlaku pada dirinya. Mungkin juga mereka tidak merasa sakit. Paling ketara bila mendapat tahu masalah Buah Pinggang bila mula merasa kurang sihat mungkin ketika itu fungsi buah pinggang telah merosot. Buah Pinggang ini dikatakan penyakit “senyap” yang tidak disedari masalah buah pinggang.

Ada Tasha membuat perkongsian tentang “Tanda-tanda Sakit Buah Pinggang di Peringkat Awal” yang anda boleh refer untuk mengetahui tanda-tanda awal masalah buah pinggang.

 

Apa yang terjadi bila berlaku Masalah Buah Pingang, dimana Buah Pinggang gagal berfungsi dengan normal?

Jika buah pinggang anda secara beransur-ansur kehilangan fungsinya, perkara berikut akan berlaku: Buah pinggang tidak menapis darah anda dengan baik Buah pinggang tidak mengeluarkan lebihan cecair dengan baik Ia boleh memberi kesan kepada tekanan darah anda Ia boleh menyebabkan anemia dan penyakit tulang

Jika buah pinggang anda secara beransur-ansur kehilangan fungsinya dan masalah buah pinggang berlaku, berikut perkara yang berlaku:

  • Buah pinggang tidak mampu menapis darah anda dengan baik
  • Buah pinggang tidak dapat mengeluarkan lebihan cecair dengan baik
  • Masalah Buah Pinggang boleh memberi kesan kepada tekanan darah anda
  • Masalah Buanh Pinggang boleh menyebabkan anemia dan penyakit tulang

 

Tahukah anda Bagaimana Vivix Shaklee boleh membantu dalam memperbaiki Masalah Buah Pinggang anda?

 

 

 

Mitochondria (penjana tenaga) yang ada di dalam sel yang berfungsi untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh setiap manusia bagi keseluruh badan termasuk juga untuk semua organ dapat berfungsi dengan baik.

Sekiranya berlaku kecekapan penurunan Mitochondria, maka penurunan pada fungsi sel. Ramuan yang ada dalam Vivix Shaklee membantu untuk menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) dan mitchondria untuk tahap tenaga di dalam sel dipertingkatkan.

ATP berfungsi dalam melakukan aktiviti seharian seperti pergerakan tubuh, tenaga dan juga melakukan proses penghadaman, perkumuhan dan segala aktiviti diperingkat sel. Sel-sel tubuh akan mati jika tanpa tenaga ATP. Kegagalan fungsi organ akan berlaku disebabkan banyak sel yang mati dalam organ.

 

Dari yang berlaku, ini menyebabkan organ tidak dapat berfungsi. Kronologi ini yang terjadi kepada pesakit Buah Pinggang, ini menyebabkan mereka terpaksa menjalani hemodialisis akibat dari sel-sel Buah Pinggang pesakit ini telah mati dan membentuk  parut (fibrosis) sehingga menyebabkan buah pinggang menjadi kecik dan kecut.

Punca masalah Buah Pinggang, kegagalan organ dan penyakit kronik yang lain adalah apabila Mitchondria gagal di mana tenaga ATP dihasilkan yang secukupnya. Apabila tenaga ATP tidak mencukupi menyebabkan  sel tidak mempunyai cukup tenaga untuk menjalankan tugasnya sebagai sel yang aktif.

 

Testimoni Pesakit Buah Pinggang yang mengambil Vivix Shaklee sebagai supplement harian

 

 

 

 

Harga Vivix Shaklee hanyalah RM 475 ini boleh dapat diskaun jika anda terus hubungi Tasha melalui no telefon dibawah:

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix Shaklee, Sila wassap Tasha dengan segera. Tasha sedia membantu dan memberikan konsultan terbaik untuk anda.

Tasha 0193207434

http://tashanajib.wasap.my/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *