Kesihatan

10 Sebab Anda Perlu Memilih Pakej Berpantang TWB

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat pengunjung blog Tasha. Tasha doakan moga hidup anda semua sentiasa dirahmati dan diberkati Allah Taala. Hari ini Tasha hendak share tentang kepentingan Pakej Berpantang bagi setiap wanita selepas bersalin. Wanita dalam tempoh berpantang amat memerlukan pemakanan yang lengkap dengan nutrisi. Mereka amat lemah selepas bersalin yang menggunakan banyak tenaga dan emosi perlu juga dijaga untuk kesihatan ibu dan anak. Dalam tempoh berpantang juga perlu dijaga sebaik mungkin bagi memastikan kesihatan ibu dan anak sentiasa sihat dan bertenaga.

Tasha ingin berkongsi disini 10 Sebab Anda Perlu Memilih Pakej Berpantang TWB :

 

1. Penjagaan Ibu (5 sebab Pakej Pantang yang lengkap untuk Luaran)

 • Urutan Seluruh Badan dan Bengkak Susu – Urutan bertujuan untuk melegakan rasa sakit badan, melancarkan peredaran darah, menggalakkan pengeluaran susu ibu seperti kurang susu atau puting tersumbat, mencegah tekanan selepas bersalin, mengembalikan bentuk badan, memberi peluang ibu dimanja dan memepercepatkan proses pemulihan selepas bersalin.
 • Pemakaian Bengkung – Tujuan pemakaian bengkung untuk membbantu dalam mengempiskan perut, membetulkan postur dan mengecutkan rahim yang bengkak.
 • Tungku / Tuaman – Rawatan ini meredakan kesakitan, memecahkan lemak dan mengurangkan sengal-sengal sendi untuk memberi kelegaan kepada ibu-ibu berpantang supaya mereka memperolehi tidur yang cukup dan berkualiti.
 • Param – Param adalah sejenis rawatan sapuan pada seluruh badan, kecuali daerah payudara dan perut. Campuran param boleh juga digunakan ketika berurut. Rawatan ini berkesan dalam mengelakkan angin masuk ke badan dan mengurangkan rasa sejuk dan kebas pada badan.
 • Tangkas Kering / Basah – Perkhidmatan Tangas Kering dan Tangas Basah juga ditawarkan. Pemilihan Tangas bergantung kepada kondisi pelanggan dan cadangan pakar kami. Kombinasi herba-herba asli ketika bertangas boleh menyembuh, merawat dan memulih tisu-tisu rahim dan salur peranakan terutamanya selepas proses melahirkan anak.

 

2. Penutup Pantang (3 sebab Pakej yang Lengkap untuk tambahan bagi Penutup Pantang)

 • Mandian Bunga Susu – Untuk menaikkan aura positif dan seri wajah. Bauan segar dari bunga-bunga segar dapat memberikan ketenangan dan menyegarkan badan.
 • Rawatan Wajah (Facial) – Facial muka merupakan salah satu rawatan wajah yang dilakukan seseorang agar wajahnya  sentiasa nampak muda,jelita dan berseri-seri walaupun anda baru lepas habis pantang.
 • Sauna – Kebaikan sauna membantu membakar kalori, boleh mengurangkan stress, kulit yang sihat, membantu melegakan otot dan bersauna juga dapat menyingkirkan toksid yang berada dibawah kulit melalui peluh.

 

 

Supplement yang diberikan bersama untuk Pakej Berpantang TWB

 

3. Supplement bagi Ibu dalam Pantang Shaklee (1 sebab Lengkap untuk Pakej Dalaman)

– Disertakan bersama untuk Pakej 44 hari adalah seperti berikut;

 • Alfalfa Shaklee – Mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosfarus dan zat besi, ianya membantu menyokong penghasilan susu ibu secara semulajadi.
 • ESP Soy Protein – Menyokong menghasilkan susu dan membekalkan nutrisi lengkap bagi pertumbuahan bayi. ESP membantu dalam membina, membaiki dan mengekalkan rambut, kulit dan otot yang sihat serta menyokong keseluruhan proses pertambahan dan perkembangan bayi dan ibu.
 • B-Complex – Menawarkan vitamin B yang lengkap mengandungi 8 jenis vitamin B dan asid folik. B-Complex juga membantu menyokong menghasilkan susu dan mengurangkan risiko meroyan. Menyokong kesihatan kordinasi diantara otak dan pergerakan.
 • Ostemetrix – Lebih dari kalsium. Membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Menambah simpanan kalsium untuk mengelakkan tulang rapuh semasa penyusuan. Membantu juga membina tulang & gigi yang kuat bagi bayi.
 • Vitamin C – Membantu dalam menyalurkan vitamin C secara berterusan. Bertindak sebagai antioksida dan menyokong penghasilan Sel Imun. Meningkatkan Sistem Imun untuk melawan penyakit.
 • Vitalea Iron – Dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting. Menyokong penghasilan sel darah merah bagi ibu dan bayi. Menyokong perkembangan optimum otak dan tingkah laku.
 • Omegaguard – DHA dan EPA mempu mengurangkan keradangan dan menggalakkan fungsi otak. Ia juga membantu dalam menyokong otak dan mata bayi.

 

4. Penjagaan Bayi (1 sebab Pakej Lengkap untuk Penjagaan Bayi)

 • Mandian & Tuaman – Tuaman bayi dilakukan supaya bayi tidur lena dan kurang menangis. Bayi sebelum ini  selesa dalam rahim,yang mana suhu badan ibu ialah suam-suam panas. bila di suhu bilik,bayi akan kurang selesa dan meragam. Tuam bayi berikan keselesaan pada bayi.
 • Cukur Kepala – kami sediakan sekali untuk perkhidmatan cukur kepala bayi bagi melengkapkan pakej kami.

 

5. Supplement bagi Ibu menyusu Shaklee (1 sebab extra walaupun anda telah habis pantang, anda masih perlu teruskan dengan supplemen yang lengkap untuk anda dan bayi anda)

 

 

Pakej-pakej ini amat penting bagi kaum ibu semasa tempoh berpantang bagi memastikan nutrisi yang mencukupi bagi kesihatan ibu dan bayi dalam keadaan sihat.

 

Berikut adalah Pakej Berpantang yang ditawarkan yang anda boleh pilih mengikut kesesuaian anda:

 

 

 

Jika anda berminat untuk mengambil servis Pakej Berpantang TWB, boleh hubungi Tasha pada Wassap: 019-32075434. Semoga team TWB kami dapat membantu anda dalam tempoh berpantang yang sangat gembira dan sihat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *