Kesihatan

Ubat Buah Pinggang Tahap 4

Adakah anda telah disahkan penyakit Buah Pinggang Tahap 4? Apakah perasaan anda? Sedih, “down” atau redha sahaja?

Tahukah anda 2 cara rawatan yang syorkan oleh doktor untuk merawat penyakit Buah Pinggang tahap 4? Kedua-dua rawatan ini amat perit untuk dilalui oleh pesakit Buah Pinggang Tahap 4. Adakah anda sedang mencari kaedah rawatan yang tidak menyakitkan?

Apakah ubat Buah Pinggang Tahap 4 yang sesuai buat anda? Benarkah ubat ini mampu membantu anda tanpa melalui rawatan yang menyakitkan?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pengunjung blog Tasha. Tasha doakan semoga hidup anda sentiasa dirahmati dan diberkati Allah Taala. Kisah pesakit Buah Pinggang Tahap 4, amat memeritkan, melalui fasa setiap kali check up dengan doktor. Setiap kali berjumpa doktor , seolah-olah pesakit Buah Pinggang Tahap 4 ini hanya menunggu maut. Mungkin bukan semua pesakit melalui doktor seperti ini. Adalah amat penting kita sebagai ahli keluarga memberi semangat jika salah seorang ahli keluarga kita mengidap penyakit Buah Pinggang Tahap 4. Entri kali ini Tasha nak berkongsi fokus hanya kepada penyakit Buah Pinggang Tahap 4. Anda boleh juga rujuk blog Tasha Tanda Sakit Buah Pinggang Tahap 4.

 

 

Bila kita disahkan mengidap penyakit Buah Pinggang Tahap 4, mungkin kita macam tidak percaya. Menghadapi penyakit yang kronik, anda akan merasa sedih, down, tidak tahu bagaimana untuk mencari rawatan yang paling sesuai untuk anda. Tapi bukan masanya untuk kita redha begitu sahaja. Setiap penyakit, pasti ada ubatnya kecuali Mati. Namun, rawatan bagi penyakit Buah Pinggang Tahap 4, bukan sahaja memerlukan belanja yang tinggi malahan anda perlu melalui satu rawatan yang memeritkan juga menyakitkan. Penyakit Buah Pinggang Tahap 4 perlu dirawat segera sebelum kerosakan Buah Pinggang lebih kritikal sekiranya ia dibiarkan merosakan akan membawa kepada penyakit yang lain. Ada perlu mengambil tindakan awal bagi mengurangkan risiko dan mengurangkan kompilasi kepada penyakit yang lain.

 

Kompilasi Masalah Sakit Buah Pinggang antaranya adalah seperti berikut:

 • Masalah Jantung dan Salur Darah
 • Darah anda tidak dapat ditapis dengan baik.Buah pinggang tidak dapat menapis darah anda dengan baik
 • Lebihan cecair tidak dapat dikeluarkan dengan baik oleh Buah Pinggang
 • Tekanan darah anda juga boleh memberi kesan
 • Ia juga boleh menyebabkan anemia (kekurangan darah) dan penyakit tulang
 • Ia menyebabkan kurang nutrisi dalam badan

 

Punca Utama Masalah Buah Pinggang Tahap 4

 • Kencing Manis
 • Tekanan Darah Tinggi
 • Kecederaan Fizikal

 

Tasha pernah berkongsi berkenan dalam entri untuk anda refer tentang berkaitan Buah Pinggang Tahap 4

 

2 Cara Rawatan yang syorkan oleh Doktor

 

 

1. Dialisis

Untuk menjalani rawatan Dialisis Buah Pinggang, kos  rawatan dialisis bukanlah murah, RM250 sekali rawatan dan memerlukan 3 kali seminggu RM750, cuba kira sebulan RM3,000. Bukan hanya dari segi kos, tetapi juga rawatan ini juga memang menyakitkan. Terdapat beberapa kesan terhadap badan anda sekiranya anda menjalani Dialisis:

 • Tekanan Darah Rendah adalah kesan sampingan biasa selepas hemodialisis
 • Kekejangan Otot yang berpunca dimana semasa menjalani homedialisis cecair diambil daripada badan menyebabkan kekejangan dari otot yang bertindak balas.
 • Cecair yang berlebihan dimana semasa hemodialisis, badan anda mengeluarkan cecair yang banyak. Beberapa komplikasi yang boleh berlaku sekiranya minum lebih banya cecair. Antara komplikasi adalah seperti kegagalan jantung.
 • Gatal dan Kulit Kering disebabkan oleh pengumpulan mineral dalam badan semasa sesi dialisis.
 • Hubungan Intim dimana hilang nafsu, mati pucuk dan kekeringan faraj.

 

 

 

2. Pemindahan Buah Pinggang

Pemindahan buah pinggang adalah pembedahan untuk memindahkan Buah Pinggang sihat kepada pesakit buah pinggang. Buah Pinggang baru berfungsi untuk menggantikan Buah Pinggang yang rosak. Tapi untuk mendapatkan penderma Buah Pinggang adalah amat sukar. Jika ahli keluarga yang ingin menderma, juga perlu Buah Pinggang yang sesuai. Pemindahan juga ada risiko penolakan Buah Pinggang baru, anda perlu mengambil ubat anti rejeksi. Ubat ini perlu diambil 2 kali sehari seumur hidup. Anda juga pasti tahu kos pemindahan Buah Pinggang mencecah hingga RM 300,000.00. Anda pasti ingin mencari ubat Buah Pinggang Tahap 4 yang lebih murah yang mampu anda beli dan tidak memberi banyak risiko untuk anda menjalani kehidupan seharian.

 

Berapakah Kos Dialisis dan Kos Pemindahan Buah Pinggang?

 

Kos Rawatan Dialisis

 

Kos Pemindahan Buah Pinggang pada tahun 2007 kini mencecah hingga RM 300,000.00

 

Ubat Buah Pinggang Tahap 4 Vivix Shaklee

 

Vivix Shaklee

 

Kandungan Vivix Shaklee

 

Kandungan Vivix Shaklee:

 1. Polygonum Cuspidatum
 2. Muscadine Grape
 3. European Elderberries
 4. Purple Carrot

 

Mengikut kajian, resveratrol pesakit Buah Pinggang melalui 6 cara:

 

 1. Antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nepron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
 2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
 3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
 4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
 5. Mengurangkan proses lipid peroksida.
 6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang

 

Testimoni Ubat Buah Pinggang Tahap 4

 

 

 

 

Harga Vivix Shaklee hanyalah RM 475 ini boleh dapat diskaun jika anda terus hubungi Tasha melalui no telefon dibawah:

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix Shaklee, Sila wassap Tasha dengan segera. Tasha sedia membantu dan memberikan konsultan terbaik untuk anda.

Tasha 0193207434

http://tashanajib.wasap.my/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *